De vanligaste frågorna om Teneriffa

Hur tar du dig till Tenerife?

Det är lätt att ta sig till Teneriffa med flyg från alla olika destinationerna runt omkring i världen. Flygen landar på de två internationella flygplatserna, Tenerife Sur (Reina Sofía) på syd och Tenerife Norte (Los Rodeos) på nord. Om du reser med bil är bästa alternativet att ta färja till ön från fastlandet, Cadiz eller Huelva. Det finns även färjeförbindelser från de andra kanariska öarna till Los Cristianos och Santa Cruz de Tenerifes hamnar på Teneriffa.

Vilken del av Teneriffa är det bäst att bo på?

Teneriffa är generellt en turistvänlig ö och det finns gott om platser att uppehålla sig på. Skillnaden mellan nord och syd är naturen, nord är grön och lummig medans syd påminner mer en öken. Los Cristianos – Las Americas är de mest turistiska platserna på ön och om du letar efter lugnare semester, är nord ett värdefullt alternativ med genuin kanarisk stämning.

Varför besöka Teneriffa?

Teneriffa är en energisk ö med varierande natur med allt från berg till hav. Öns blomstrande omgivningar erbjuder obegränsade alternativ av aktiviteter, såsom vandring, klättring, paddla kajak och att surfa. En av Teneriffas mest populära sevärdheter är Teides Nationalpark med sin praktfulla vulkan som når 3718 meters höjd. Ön har många stränder och du kan välja mellan vit eller svart sand.

När bildades Teneriffa?

Aktuella informationen om Teneriffas ursprung avslöjar att den nuvarande formen bildades för cirka tre miljoner år sedan. De tre bergskedjorna, Anaga, Teno och Valle San Lorenzo formades av vulkanen Teides vulkaniska aktiviteter. Öns första bergskedja bildades cirka tolv miljoner år sedan av ett vulkanutbrott.

Varför är sanden på Teneriffas stränder svart?

Kanariska öarna är vulkaniska och på grund av detta har en del av stränderna svart sand. Teneriffas mest kända svarta stränder, Playa El Bollullo och Playa Jardin, är bägge belägna nära den enorma vulkanen Teide. Denna typ av sand består av väldigt små partiklar av basalt, vilka är relevanta beståndsdelar från vulkanutbrotten. När basalt lavaflöden når havet, kyls det ner fort och splittras till sand.

När är det karneval på Teneriffa?

Karnevalen hålls på Teneriffa årligen i februari. Generellt har varje stad sin egen karneval, och de största festerna är i Santa Cruz och i Puerto de la Cruz. Karnevalperioden är cirka tre veckor lång, 2019 är den mellan 17. februari och 10. mars.

När slutar säsongen på Teneriffa?

Teneriffa är en destination som du kan besöka året runt pga behagliga klimatet. De mest upptagna tidpunkterna är från oktober till april, men ön är även rätt så omtyckt under de varmare sommarmånaderna. Under vintern är Teneriffa lämplig för besökare som letar efter att fly från sina kallare hemländer och under sommaren är den en hotspot för yngre.

Hur är vädret på Teneriffa?

Teneriffa är välkänd för sin eviga vår och tropiska klimatet året runt. Under vintern ligger temperaturen på 18-24 grader och under sommaren 24-28 grader. Det gynnsamma vädret garanterar ett högt antal av soliga dagar och låga regn värden, utom på öns bergsområden.

Var är Teneriffa?

Teneriffa och de övriga kanariska öarna är belägna i Atlanten, nordväst från Afrika och framför Marockos kustlinje. Teneriffa ligger ca 550 km från Marocko och närmare Afrika än europas fastland. Teneriffa är belägen i princip i centrum av kanarieöarna, omringad av La Palma, El Hierro, La Gomera, Gran Canaria, Fuerteventura och Lanzarote.

Vad för aktiviteter erbjuder Teneriffa?

På grund av öns varierande natur och lummiga skogar, erbjuder Teneriffa sina besökare en stor mängd av aktiviteter. De mest populära sporten är vandring, mountainbiking och surf till att börja med. På sydkusten var havet inte är så häftigt som på nord är paddla kajak, paddleboard, dykning och valsafarin betydande aktiviteter.


Chris Hubbard Womens Jersey Auston Matthews Authentic Jersey Morgan Burnett Womens Jersey 
Derek Carrier Authentic Jersey